Ako sa rodí televízia

10.09.2014 18:35

Náplň tohtoročného projektu je veľmi bohatá a široká. Jeho cieľom je však všetky získané informácie nielen zhromažďovať, ale i odovzdávať, a to prostredníctvom školskej televízie. Tej sme po vzájomnej dohode s českou partnerskou školou dali názov TwinnyMax. Prečo sme ju nazvali práve takto? A čo vyjadruje? Tu je malé vysvetlenie:

Twinny - je vlastne skrátenou podobou slova etwinning, ktoré zahŕňa spoluprácu dvoch alebo viacerých zahraničných škôl prostredníctvom IKT.

Max - vyjadruje maximálne úsilie, objektivitu a pracovný elán, s ktorými budeme na jednotlivých reportážach pracovať.

Každá správna televízia by však mala mať nielen názov, ale aj logo. Porozmýšľali sme, na čo treba dávať pozor, keď chceme, aby už pri prvom pohľade naň bolo všetkým jasné, čo vyjadruje. Mali by sme dbať na:

1. farebnosť - nakoľko logo eTwinningu je žlto-modré, mali by sme sa zamerať na túto farebnú kombináciu:

2. kompozíciu - rozmýšľali sme, či naše logo bude pozostávať:

  • len zo symbolu

 

  • alebo bude obsahovať len text

  • prípadne vznikne ako kombinácia oboch

3. originalitu - sledovali sme logá existujúcich televízií, inšpirovali sa rôznymi tvarmi a nápadmi. Budeme si dávať pozor na to, aby sme pri tvorbe nášho loga rešpektovali autorské práva už vzniknutých log a nekopírovali ich nápady.

Takže teraz už len stačí popustiť uzdu fantázii a zaznamenať všetky dobré návrhy, ktoré vzniknú. Súťaž "O naj logo školskej televízie" bude trvať do konca septembra. Návrhy, ktoré spracujete v elektronickej či papierovej podobe, môžete nosiť svojej triednej pani učiteľke, príp. posielať mailom (jankos005@gmail.com). Tešíme sa na vaše nápady! :o)

 

 

 

—————

Späť