Divadelné predstavenie Aj anjeli to majú ťažké

08.12.2014 18:51

Divadelné predstavenie Aj anjeli to majú ťažké naštudovalo mestsko-farské divadlo Leua, ktoré funguje už druhý rok. Scenár, ktorý vznikol podľa knihy PaedDr. Marcely Bagínovej "Aké darčeky nosí Ježiško", naštudovali deti z Ilavy i okolitých obcí. Divadielko je o ľuďoch a anjeloch, ich vzájomnej pomoci a láske. My sme si tento silný príbeh pozreli v Dk Ilava práve v predvianočnom čase, kedy sa slová šťastie, rodina a láska skloňujú omnoho častejšie.

Dej, ktorý sa točil okolo malej Terezky, nás veľmi zaujal. Trápila sa kvôli svojmu otcovi. Ten trávil celý svoj voľný čas v krčme so svojimi kamarátmi, nepomáhal žene, nestaral sa o dcérku a navyše, odvracal sa od viery. Terezka sa bála, že ju nemá rád a že od nich odíde. Vďaka starej mame a anjelom, ktorí pri nej po celý čas stáli, však všetko dobre dopadlo.

Recenzenti túto hru nazvali "encyklopédiou rodinného šťastia". Priali by sme si, aby sa každý zamyslel nad jej hlbokým posolstvom a aby tí, ktorí sa v nej spoznali, otvorili oči a najmä svoje srdcia. Len tak naplno pochopia, v čom tkvie skutočné ľudské šťastie.

—————

Späť