Šijeme pre dobrú vec

28.10.2014 23:36

Ručné práce ako šitie, vyšívanie, štopkanie či háčkovanie, patrili v minulosti k základným zručnostiam každej dobrej gazdinky. V dnešnej pretechnizovanej a uponáhľanej dobe je však už málokto ochotný a schopný niektorú z týchto činností vykonávať. My však patríme k deťom, ktoré majú rady výzvy, a preto sme sa rozhodli, že postupne ku každej z týchto činností "privoniame".

Nakoľko sme už v septembri začali s navliekaním nitky do ihly, robením uzlíkov a jednoduchými stehmi, zdalo sa nám šitie ako najjednoduchšie. A aby sme nešili len pre svoje potešenie, ale aj pre dobrú vec, rozhodli sme sa vyskúšať ako prvé šitie "ponožkových psov". Projekt s týmto názvom totiž vyhlásila Pestrá spoločnosť a jeho cieľom je priblížiť deťom a širokej verejnosti pomoc asistenčného psa v živote handicapovanej osoby. Zároveň ponúka možnosť byť netradične osobne zainteresovaný na ich výcviku, pretože tieto jednoduché figúrky z ponožiek (návod na zhotovenie) budú po dokončení ponúknuté  na predaj. Výťažok z predaja pôjde na výcvik asistenčných psov. Musíme sa poriadne pousilovať, pretože na uhradenie výcviku jedného takéhoto psa je potrebné zhotoviť a predať až 2000 ponožkových psíkov.

My sme začali šiť svoje výtvory na hodine pracovného vyučovania. Nakoľko je však tento výrobok náročnejší na čas, poprosili sme šikovné mamičky a babičky o pomoc pri domácom dokončení. A pozrite sa, koľko rozmanitých rás sa nám podarilo zhotoviť!

Verím, že v nás všetkých zostal dobrý pocit z toho, že aj našim pričinením sa zlepší kvalita života niektorých postihnutých ľudí. Ďakujeme všetkým, ktorí nezostali ľahostajnými.

—————

Späť