Škola v prírode

14.06.2015 19:38

Hľadanie drahokamov v strašidelnom dome, pátranie po stratenom poklade podľa starodávnej mapy, prieskum opustenej banskej štôlne, kurz lietania, výcvik parašutistov... To je len zlomok toho, čo zažili ilavskí štvrtáci druhý júnový týždeň v Škole v prírode v Skalke pri Kremnici.

V horskom prostredí Kremnických vrchov získali nielen praktické poznatky o prírode, ale aj množstvo nezabudnuteľných zážitkov. V priebehu jedného týždňa spoznávali prostredníctvom netradičných aktivít krásy Slovenska, o ktorých sa učili na hodinách vlastivedy. Urobili si výlet ku geografickému stredu Európy, navštívili Banské múzeum a  Mincovňu v Kremnici, na turistických vychádzkach sa kochali nádhernými panorámami, ktoré poskytovala okolitá príroda.

Hoci škola v prírode je pre každého štvrtáka aj malou skúškou samostatnosti a odvahy, všetci ju zvládli na jednotku. Zoskupení v tímoch dokázali, že dokážu „ťahať za jeden povraz“. Spoločnými silami prekonávali prekážky, pasovali sa s nástrahami, plnili úlohy, riešili tajničky, rébusy. Výsledkom celodenných aktivít tak bolo nielen množstvo nových poznatkov, ale najmä zábavy. Vďaka bohatému animačnému programu plnému netradičných hier a súťaží sa mnohým ani nechcelo ísť domov. Nečudo, že sa pred odchodom v očiach niektorých zaleskli aj slzičky.

My však vieme, že nemusíme byť smutní. Všetko, čo sme zažili, si predsa uchováme vo svojich spomienkach a na miesta, ktoré nám boli také blízke, sa môžeme kedykoľvek vrátiť.

—————

Späť