Školské veľkonočné trhy

31.03.2015 18:19

"Už sa blíži, už sa blíži veľkonočný pondelok,

už sa vajcia obliekajú do farebných košieľok."

Ej, veru obliekajú, ale nie samy od seba. Len vďaka šikovným rukám sa z obyčajného slepačieho vajíčka stane nádherná kraslica. A takéto šikovné ruky majú aj deti zo ZŠ v Ilave. Tí, ktorí i tento rok navštívili tradičné veľkonočné trhy, vedia, o čom hovorím.

O desiatkach originálnych dekorácií rôznych tvarov a veľkostí. O veľkonočných barančekoch, ktorí návštevníkov uchvátili nielen rozmanitosťou farieb, ale aj svojim prevedením. O prútených korbáčoch, za ktoré by sa veru nemusel hanbiť žiadny šibač. O žltučkých kuriatkach, maličkých kačiatkach, roztomilých zajačikoch... Venčeky na stôl či na dvere, dekorácie na okno či parapetu... Každá trieda sa prezentovala zástupom jedinečných výrobkov. Originálne výtvory z dreva, papiera či prírodného materiálu mizli z pultov jedna radosť.

Všetci návštevníci odchádzali nielen s plnými rukami, ale aj so sviatočnou náladou. Hoci do Veľkej noci chýba ešte nejaký ten dníček, už teraz sa mnohí nemôžu dočkať, ako si týmito výrobkami zútulnia svoje príbytky.

—————

Späť